Ostrvo Koh Chang - Google Maps

Ostrvo Koh Chang Kod Sremskih Karlovaca

October 24, 2023 by Turizam.org

U blizini Sremskih Karlovaca, na mirnim vodama Dunava, leži mesto koje nosi naziv “Ostrvo Koh Chang“. Iako ime možda zvuči kao da se radi o tajlandskom rajskom ostrvu, nemojte se zavaravati. Ostrvo se takođe može pronaći pod imenom “Majmunsko ostrvo“, “Karlovačko Ostrvo” i “Dunavski Maldivi“.

Ovo je domaći raj koji vas vodi u tropsku oazu, bez potrebe za dugim putovanjima. Ostrvo Koh Chang je savršeno skrovište za one koji traže prirodnu lepotu, mir i priliku za odmor od užurbane svakodnevice. Otkrivamo kako da stignete do ovog tajanstvenog ostrva i šta vas tamo očekuje.

 

Ostrvo Koh Chang – Prirodna Evolucija

Ostrvo Koh Chang - Google

Ostrvo Koh Chang, iako je relativno mlado (oko 20 godina), fascinantno je mesto koje se konstantno menja. Tokom godina, deo ostrva se pomera pod uticajem niskih i visokih vodostaja Dunava. Ovo znači da se ponekad deo ostrva potapa, a nekad se pesak pomera i stvara nove peščane plaže.

 

Kako doći do ostrva Koh Chang?

Ostrvo se nalazi na Dunavu, a prevoz do njega obavlja se čamcima koji polaze sa obale blizu hotela Dunav u Sremskim Karlovcima. Vožnja traje svega desetak minuta. Za one koji dolaze autom, postoji parking kod hotela Dunav, a cena dnevne karte iznosi oko 200 dinara.

Najbolje vreme za posetu ostrvu Koh Chang je tokom toplih meseci leta, kada možete potpuno uživati u peščanim plažama i toplim vodama Dunava. Ostrvo je posebno popularno tokom vikenda, kada se organizuju žurke i događaji, pa ako tražite mirniji boravak, razmislite o poseti tokom radnih dana.

 

Plaže za uživanje

Na ostrvu Koh Chang postoje dve glavne plaže – severna i južna. Severna plaža je idealna za opuštanje i druženje uz hladno piće. Sa širenjem peska i okolnom prirodom, ovo je pravo mesto za ljude koji žele da se stope sa prirodom. S druge strane, južna plaža nudi više zabave i aktivnosti, pa je odličan izbor za porodice i sve one koji žele da uživaju u Dunavu.

Cena prevoza čamcem do prve ili druge plaže je 150-200 dinara po osobi u jednom smeru. Na samom ostrvu postoje mesta gde možete kupiti hranu i piće. Takođe, možete poneti svoju hranu bez problema.

Osim prelepih plaža, ostrvo nudi različite aktivnosti kao što je odbojka na pesku. Takođe, postoji prilika za istraživanje okoline, a šetnja kroz ostrvo pruža prelepe pejzaže i prirodne lepote. Ostrvo je takođe domaćin Elysium Island festivala, posebnog događaja koji privlači ljubitelje elektronske muzike iz regiona.

 

Kampovanje

Kampovanje na ostrvu Koh Chang je dozvoljeno na određenim mestima. Cena kamp mesta varira i košta između 100 i 200 dinara po osobi, u zavisnosti od dana. Cena uključuje osnovne sadržaje poput prostora za šatore, toaleta, tuševa i punjenje uređaja…

 

Napomene za posetu

Važno je napomenuti da ostrvo Koh Chang ima kapacitetsko ograničenje, pa je broj posetilaca ograničen na oko 500 ljudi. Ovo ograničenje postoji kako bi se omogućila hitna evakuacija u slučaju potrebe, kao što su požari ili slični incidenti. Stoga, uzmite u obzir da bi bilo korisno nabaviti karte unapred, posebno ako planirate da posetite ostrvo tokom festivala.

Ovo tropsko rajsko mesto na Dunavu nudi predivne plaže, mogućnost kampovanja, i prijateljsku atmosferu. Bez obzira na to da li ste avanturista, porodična osoba ili tražite romantično skrovište, ostrvo Koh Chang ima mnogo toga da ponudi. Posetite ga i doživite jedinstvenu prirodnu lepotu Srbije na vodi.

Iako ostrvo Koh Chang nije bio dobro poznato mesto pre nekoliko godina, sve više turista dolazi na ovo skriveno mesto. Autentičnost ostrva je sačuvana zahvaljujući pažnji domaćih ljudi prema čistoći i prirodi. Ostrvo je postalo lokalno otkrovenje za sve one koji žele da se relaksiraju i povežu s prirodom.

 

Lokacija

 

Ukoliko ste zainteresovani da posetite mesta nalik ovom simpatičnom ostrvu, preporučujemo da pročitate naš članak o Krčedinskoj Adi i sličnim destinacijama.