Plaža Ada Bojana

Plaža Ada Bojana, smeštena na ušću reke Bojane u Jadransko more, predstavlja jedinstveno rečno ostrvo na jugoistoku Crne Gore, poznato po svojoj autentičnosti i prirodnom šarmu. Ova plaža je popularna destinacija među ljubiteljima naturizma, ali i među onima koji traže miran odmor. Voda na plaži je mešavina slatke i morske, što daje specifičan osećaj prilikom kupanja, ali i donosi određene izazove, poput hladnijih struja i talasa.

Plaža Ada Bojana se često hvali zbog svoje prirodne lepote i mogućnosti da se posetioci osame na prostranoj peščanoj plaži. Međutim, utisci posetilaca variraju. Dok neki uživaju u miru i autentičnosti ovog mesta, drugi su razočarani nedostatkom sadržaja i ponekad neurednim stanjem plaže, gde se može primetiti smeće koje narušava ambijent.

Ulaz na plažu naplaćuje se 5 evra po automobilu, ali postoje alternative za one koji žele da izbegnu ovu naknadu tj. kako kažu lokalci preko “pešačkog pristupa”. Cena iznajmljivanja ležaljki i suncobrana iznosi 15 evra, što se smatra prihvatljivim za one koji traže osnovni komfor. Zbog toga što se plaža nalazi na ušću reke voda je nešto hladnija i gotovo slatka. Ako dolazite van sezone postoji šansa da ne bude ležaljki, ali isto tako je i manje ljudi, pesak i voda su čistiji…

Blizina nudističke plaže može biti iznenađenje za neke posetioce, naročito one sa decom ili one koji nisu navikli na ovakav vid rekreacije. Iako Ada Bojana nudi jedinstveno iskustvo na crnogorskom primorju, ona možda nije za svakoga, posebno ne za one koji očekuju luksuzne sadržaje i besprekorno održavanje.

Plaža Ada Bojane cene Avgust 2024

Cene 2 ležaljke sa suncobranom iznosi oko 15 evra. Parking se plaća na ulazu 5 evra.

 

Plaža Ada Bojana mapa

Takođe možete pogledati naš tekst na temu najlepše plaže u Crnoj Gori.