Plaža Kamenovo

Plaža Kamenovo, smeštena između Bečića i Pržna, jedna je od najlepših i najpopularnijih plaža Budvanske rivijere. Ova šljunkovita plaža, dužine 330 metara, pruža se u osunčanoj uvali koja omogućava celodnevno uživanje u suncu. Zbog svoje čistoće, plaža je idealna za ronjenje, iako ponekad može biti tragova plutajućeg smeća.

Kamenovo je omiljeno mesto za one koji žele beg od gužve iz Budve, udaljene svega 5,5 km. Plaža je vrlo dobro organizovana, s tuševima, ležaljkama, suncobranima, kafićima, restoranima i sportovima na vodi. U špici sezone, parking je dostupan uz naplatu od 5€ (u suprotnom je besplatan), a cene ležaljki variraju u zavisnosti od položaja u odnosu na more. Prvi red košta 25€, dok je drugi red nešto povoljniji.

Plaža privlači različite posetioce, od porodica do mladih koji uživaju u muzici iz klubova i barova (ovih drugih ima nešto više). Tu se nalaze i QR kodovi na ležaljkama za jednostavan pristup ponudi pića i hrane. Voda na plaži spada među čistijima na crnogorskom primorju. .

Za avanturiste i ljubitelje zabave, plaža nudi vodene sportove, dok su ljubitelji opuštenijeg odmora pozvani da uživaju u pogledu, čistom moru, i kuhinji dostupnoj u lokalnim restoranima. U blizini se nalaze i druge atraktivne plaže do kojih se može doći pešačkim tunelima.

Plaža Kamenovo cene Avgust 2024

Kao što smo napomenuli gore u tekstu cena ležaljki zavisi od udaljenosti od mora. Prvi red košta oko 25€, a drugi 15€, mada pojedini turisti ističu da postoje određena odstupanja u naplaćivanju tako da nekada cene mogu biti malo drugačije. Van vrhunca sezone parking je besplatan, a inače je 5€. Pića poput malog piva i sokova koštaju od 2.9€ do 3,4€, a pice koštaju oko 10€. Korišćenje toaleta se takođe plaća.

 

Kamenovo plaža Mapa

Predlažemo vam da pročitate našu listu najlepših crnogorskih plaža.