Velika Plaža Ulcinj

Velika plaža Ulcinj, poznata kao “Ulcinjska Kopakabana,” prostire se na 13 kilometara duž obale Jadranskog mora i široka je oko 60 metara. Ovo prostrano područje može primiti do 150.000 kupača i karakteristično je po finom pesku bogatom mineralima, što mu daje lekovita svojstva.

Plaža se proteže od rta Đerana do Ade Bojane, a njen dugi plitki pojas čini je idealnom za porodice i sve koji vole lagani ulazak u more. U pozadini plaže nalazi se borova šuma s terenom za sport i igralištima.

Velika plaža se ponosi prestižnom Plavom zastavom, što je priznanje za izuzetnu čistoću i kvalitet vode. Zahvaljujući svojoj veličini i prirodnom okruženju, plaža nudi mirno utočište, ali i mogućnosti za razne aktivnosti, poput kite surfinga, zahvaljujući stalnim vetrovima na južnom kraju plaže.

Na obali se nalazi crni vulkanski pesak, poznat po svojim blagotvornim efektima na reumatske bolesti i druge zdravstvene tegobe. Za one koji žele aktivan odmor, plaža je podeljena na zone (Noki,Tampico, Coco i Copacabana) s različitim sadržajima, uključujući restorane, kafiće, igrališta, kao i mogućnost iznajmljivanja ležaljki i suncobrana.

Tu su i sportski tereni, tuševi, toaleti, i svlačionice, što je čini savršenim mestom za porodični odmor. Posebno je popularna među ljubiteljima kite surfinga i drugih vodenih sportova zbog odličnih uslova i opreme dostupne za najam. Blizina šarmantnih sela poput Štoja, gde se mogu naći apartmani za iznajmljivanje, dodatno doprinosi atraktivnosti ovog područja.

Velika plaža Ulcinj postala je i omiljeno odredište za ljubitelje vodenih sportova, posebno kite-surfinga. Zahvaljujući specifičnim vetrovima, plaža nudi idealne uslove za kite-surfing, surfovanje i jedrenje.

Kitesurfing, kao atraktivan ekstremni sport, privlači veliki broj zaljubljenika iz celog sveta, posebno tokom sezone od maja do oktobra. Kombinacija konstantnog vetra, prostranih peskovitih plaža i sunca čini Veliku plažu savršenom destinacijom za one koji traže adrenalin na vodi.

 

Najbolje vreme za posetu

Najbolje vreme za posetu Velikoj plaži u Ulcinju je tokom letnjih meseci kada je vreme idealno za kupanje i sunčanje.

  • Vrhunac sezone: U julu i avgustu, plaža je najživlja, sa najtoplijim temperaturama, ali je takođe i najposećenija.
  • Sezona za rame: Jun i septembar nude toplu vodu i prijatno vreme, uz manje gužve, što ih čini odličnim izborom za mirniji odmor.
  • Van špica: Maj i oktobar su blaži, s manje turista, ali more može biti hladnije za plivanje.

Optimalno vreme za posetu zavisi od vaših preferencija vezanih za temperaturu i gužvu na plaži.

Velika plaža Ulcinj cene Avgust 2024

S obzirom da je plaža velika i podeljena u nekoliko celina, shodno tome su i cene različite. Najjeftinije ležaljke možete pronaći po cenama od oko 10 evra za 2 ležaljke sa suncobranima. Parking je uređen, natkriven i besplatan. Na plaži u okolini postoji veliki broj kafića rastorana i barova.

 

Velika plaža Ulcinj mapa

Preporučujemo vam da pogledate našu listu najlepših plaži u Crnoj Gori.